Vingerlabyrint

Een vingerlabyrint laat je de innerlijke reis beleven via je tastzin. Door geconcentreerd het pad met je beide vingers te volgen, kun je al gaande aandacht schenken aan alles wat er bij je opkomt, en ontstaat er innerlijke rust. Doordat de twee labyrinten aan elkaar gespiegeld zijn, verbetert de links-rechts coördinatie en de verbinding tussen logisch denken en voelen.

Avontuur
In oorsprong was het labyrint een heilige weg in het lichaam, van Moeder Aarde, de Godin. Tegenwoordig zien we het als een symbool voor je levensweg, je innerlijke reis. Je kiest hierbij voor het avontuur, een avontuur in jezelf!

Het lopen van een vingerlabyrint:

 • geeft je innerlijke rust
 • brengt je chakra's in balans
 • laat je zien en voelen hoe je jouw leven leeft en waar je aandacht aan mag geven
 • verbetert je links-rechts coördinatie
 • verbindt je denken en voelen
 • toont de balans in je mannelijke en vrouwelijke kanten
 • laat je angsten oplossen
 • brengt beweging in een probleem of trauma
 • helpt je om jezelf opnieuw te 'programmeren'
 • voelt als dansend door het leven gaan!

Het traditionele labyrint is verbonden met de zeven chakra's. Voor de dertien chakra's is er een ander vingerlabyrint, een labyrint met 13 paden. Bij dit labyrint ga je niet meer terug over hetzelfde pad, maar loop je door. Het is een constante cyclus door de 13 chakra's heen om te jezelf te helen en uiteindelijk een nieuwe JIJ te manifesteren. Lees hier meer over het nieuwe vingerlabyrint.

Wil je het vingerlabyrint eens ervaren? Dat kan! Maandelijks is er een labyrint avond. Kijk voor de volgende datum in de agenda. Je bent van harte welkom 😃


Ben je bekend met het vingerlabyrint en wil je meer verdiepen?
Dan zijn onderstaande workshops meer geschikt.
Als je één van deze workshops hebt gevolgd, kun je deelnemen aan de Labyrint Kring avonden. Op deze avonden ga je verder verdiepen in de werking van het vingerlabyrint én is er een persoonlijke verdieping met kleur.


Verfijn je levensweg
In deze workshop ga je jouw leven in de hand nemen door het schuren van de paden van dit vingerlabyrint. Door keer op keer met je vingers het pad te voelen of het glad genoeg is, ga je vorm en inhoud geven aan je levensweg, aan jouw toekomst. Je gaat hierdoor het avontuur van het leven aan! Hoe verfijnd wil je jouw pad hebben?

Tijdens de meditatie maak jij een (nieuwe) voorstelling van jouw leven en je zoekt een plank uit die hierbij past. Door het zelf bewerken van de plank ga je innerlijk verdiepen. Je brengt hierbij je behalve je chakra's ook je denken en je voelen, ofwel je mannelijke en vrouwelijke kant in balans.
In de middag krijg je uitleg hoe je het vingerlabyrint kunt gebruiken voor meditatie, heling en manifestatie.

Ervaringen:

 • De eendaagse cursus met het vingerlabyrint is een echte aanrader. Je schuurt 'm en zo wordt het je eigen plank. Ineke is een lieve rechtdoorzee vrouw. Haar soep tussen de middag was heerlijk. Het tweede dagdeel bestond uit het lopen van het labyrint mbv kosmische mensjes. Dit bracht heel veel inzichten. Ik gebruik de plank vaak en deze is een echte toevoeging! Voor wat ik kreeg vond ik het zeker een goede prijs. (Pauline)
 • Het was heel bijzonder om te ervaren en erg helend.
 • In combinatie met het 13 chakralabyrint kwam ik dichterbij mezelf en soms voelde het ook verder weg van alles wat was. Door steeds het labyrint te lopen bleef ik op mijn pad. Een pad met inzichten. Zo kwam ik uit bij dat je alleen jezelf gelukkig kan maken. (Christien)
 • Met het doorstromen van de chakra’s op het door Ineke ontwikkelde houten labyrint, voel je letterlijk en figuurlijk blokkades en belemmeringen oplossen en potenties en mogelijkheden vrij komen. Ik kan alleen maar zeggen : ga het eens ervaren ! (Marcus)

Duur: 10:00 -16:00 uur.
Bijdrage: € 157,- dit is incl. vingerlabyrint, werkboek, koffie/thee en soep tijdens de lunch.
Agenda>>>


Wegwijs in het vingerlabyrint
Wil je meer ontspanning, je problemen oplossen, meer heling en je dromen manifesteren? Het is mogelijk met dit vingerlabyrint van 13 paden!
In deze workshop leer je hoe je op een eenvoudige manier je leven kunt veranderen!

Duur: een dagdeel.
Bijdrage: € 67,00 Dit bedrag is incl. werkboek, koffie, thee.
Agenda>>>


Lid van LabyrintWerk, het Nederlandse & Belgische netwerk van labyrintwerkers. LabyrintWerk.nl