Ouder-Kind kleuren

De naam zegt het al, je gaat samen met je kind (of kleinkind) Iconen inkleuren. Door het samen kleuren kun je in gesprek komen over het thema van het Icoon. Door dit gesprek komt er ruimte voor onderwerpen waar je anders niet zo snel over zou praten. Hierdoor voelt het kind zich gehoord en gezien, voelt het zich veiliger, krijgt meer zelfvertrouwen en daardoor meer eigenwaarde.

De uitleg over wat Iconen zijn, hoe ze werken in combinatie met de kleuren kun je hier nog eens lezen >>

Het pakket bevat 7 Iconen met de volgende thema's: ik wil, ik voel, ik ben, ik houd van, ik weet, ik zie en ik zeg, allen verbonden met één van de regenboogkleuren. Om een kleur beter te integreren krijg je bij elk Icoon informatie over de kleur, een aantal vragen om aan het kind te stellen én vragen voor jezelf. Tevens krijg je tips voor in het dagelijks leven.

Hoe leuk is het om samen met je kind te kleuren! Je kunt er heel eenvoudig een kleurrijk momentje van maken door bijvoorbeeld bij oranje: een kleedje, mandarijntjes, een kristal, kaarsje, oranje drinken op tafel te zetten. Een voordeel is dat je zo al snel bij het onderwerp komt, want kleuren kijken doet ook veel.

Na het kleuren kun je samen de Iconen bekijken. Door het stellen van vragen en naar elkaar te luisteren, voelt het kind zich gehoord en begrepen. Je biedt zo een stukje geborgenheid en veiligheid waardoor het kind meer zelfvertrouwen en een betere eigenwaarde krijgt.
Tip: Als je het kind een (thema)kleur laat kiezen, zul je weinig weerstand ondervinden bij het gesprek.

Kinderen zijn spiegeltjes
Kinderen willen het beste uit jou halen en laten door hun gedrag een situatie zien waar heling op nodig is. Zij spiegelen dus iets in jou wat jij mag veranderen. Door het samen kleuren help je niet alleen je (klein-)kind, maar ook jezelf. Door het gesprek raak je eveneens dingen bij jezelf aan, want ook voor jou zijn er vragen waar je serieus naar kunt kijken, zodat er beweging in 'het (kleur)probleem' komt.


Dementie
Dit Ouder & Kind kleuren kun je ook omdraaien in Kind & Ouder kleuren. Bij dementie verdwijnt iemand langzaam uit het nu en gaat terug naar een periode uit de kindertijd om daar nog iets te helen voordat hij/zij kan overgaan. Door samen te gaan kleuren, kun jij jouw ouder helpen bij dit proces. De vragen voor het kind stel je nu aan de ouder. Hoe eerder je hiermee start, hoe meer heling mogelijk is.


Door het inkleuren van Iconen geef jij jezelf, kind of ouder de ruimte of beter gezegd sta je ieder toe om te veranderen. Ze worden weer wie ze in oorsprong bedoeld waren te zijn. Alle kleuren van de regenboog zijn in hen aanwezig en het is de bedoeling dat deze benut worden gedurende de tijd dat ze op Aarde zijn. Kleur je VRIJ!


Praktisch
Je krijgt de 7 Iconen met informatie compleet in één bestand gemaild, zodat je direct kunt beginnen met één van de 7 kleuren.
De ingekleurde tekeningen met jouw ervaringen kun je delen in de Facebookgroep Ouder & Kind kleuren. Zo kun je elkaar stimuleren en inspireren. Vooral fijn bij dementie om steun bij elkaar te vinden. Als je dit wenst zal ik in deze groep feedback geven op de Iconen.

Dit hele pakket met Iconen, informatie en feedback in de groep kun jij bestellen voor slechts € 97,-
Dit pakket bevat geen kleuradvies zoals in andere cursussen gebruikelijk is. Een kind weet namelijk zelf heel goed welke kleuren het nodig heeft!

Wil jij jezelf en je (klein-)kind of ouder VRIJ kleuren en deze cursus gaan doen?
Meld je hier aan >>

Het is mogelijk om hier begeleiding bij te krijgen.
Heb je hier vragen over? Of wil je voor jezelf de Iconen met kleuradvies kleuren?
Neem dan contact met mij op >>