Helend kleuren

Helend kleuren is een gratis online challenge ...
- om even lekker te ontspannen
- om te voelen wat het kleuren met jou doet
- om het verschil te ervaren tussen intuïtief en helend kleuren
- en om een verandering in je leven aan te brengen met kleur(en) ...

Vier keer een gratis kleurplaat ofwel een Icoon in je mailbox? Wil jij dat ook? Lees dan verder!

Iconen
Iconen zijn tekeningen die "iets aanraken" in je onbewuste en een soort programma in je lichaam opstarten om veranderingen in gang zetten. Het is een ideaal middel om jezelf op eenvoudige en zachte wijze te helen en verder te ontwikkelen.

Het inkleuren van een Icoon:

 • geeft rust en ontspanning
 • start heling op het thema
 • laat je je gevoelens beter onderscheiden en uiten
 • brengt je hoofd en gevoel meer in balans
 • geeft je een andere uitstraling
 • versterkt je intuïtie
 • stemt je af op je Innerlijke stem, ofwel je Ziel
 • maakt je toekomstplan duidelijker

Ja, ik meld me aan

Geometrie
Het Icoon teken ik naar aanleiding van een thema, zoals vertrouwen, eigenliefde, discipline, etc. Iconen hebben Heilige Geometrie als basis. Geometrie is een taal van beelden, vormen en patronen. Het is een taal van Licht, een taal die ons onbewuste, onze ziel direct herkent. Door het "klikken" op een Icoon, ofwel door het kijken naar de tekening en deze in te kleuren, wordt er iets aangeraakt in jou, in je onbewuste. Je lichaam vertaalt dit en gaat subtiel een verandering in gang zetten.
Lees hier verder over de werking van de Iconen >>

Kleur
Net als geometrie herkent je onbewuste ook kleur. Het werkt op dezelfde manier als geometrie. Het inkleuren van de iconen is een heel eenvoudige, maar vooral zachte manier om veranderingen aan te brengen in leven, in je gedachten, in je emoties en ook in je lichaam.

Momentopname
Het inkleuren van het Icoon is een momentopname. Je kiest op dat moment die kleuren, die bij je passen, die je nodig hebt bij het gevoel of emotie dat het Icoon bij je oproept. Het kan zijn, dat als het kleuren klaar is, je het niet mooi (meer) vindt. Je lichaam heeft dan al een verwerking in gang gezet. Als dit zo is, is er de uitdaging om het Icoon nogmaals te kleuren, misschien meerdere keren, net zolang totdat je het wel mooi vindt. Zo kun je het onderwerp steeds verder uitdiepen en de emotie of pijn op een hele eenvoudige manier op een diep niveau helen.

Door het inkleuren van Iconen geef je jezelf de ruimte of beter gezegd sta je jezelf toe om te veranderen. Je wordt weer wie je in oorsprong bedoeld was te zijn. Alle kleuren van de regenboog zijn in jou aanwezig en het is de bedoeling dat je deze benut gedurende de tijd dat je op Aarde bent. Je kleurt jezelf VRIJ!

Ja, ik meld me aan

Gedurende 4 weken ontvang je 4x een Icoon in je mailbox. Behalve het Icoon krijg je ook een kleur- en geuradvies.
De kleurencombinatie, die ik bij elk Icoon adviseer, is ontstaan uit mijn ervaringen met het werken met de Iconen. Ook de geuren zijn op deze manier naar voren gekomen. Juist de combinatie van geometrie, kleur en geur maakt het een zeer krachtig geheel en ondersteunt het integreren van de betekenis van het Icoon.

Er is een opbouw in de informatie die je bij het Icoon krijgt, bij elk Icoon komt er wat bij. Alles wordt aan je uitgelegd en zo kun je langzaam wennen aan deze manier van kleuren. Je gaat namelijk van intuïtief kleuren naar helend kleuren. Een heel andere manier en enorm goed werkend. Zie dit als een stukje persoonlijke ontwikkeling, het is bewust worden van jezelf met behulp van kleur.

Wil jij jezelf VRIJ kleuren en meedoen met deze gratis challenge?
Meld je dan nu aan via deze link.

Je ingekleurde tekeningen met jouw ervaringen kun je delen in de Facebookgroep Helend kleuren. Zo kun je elkaar stimuleren en ook van elkaar leren. Mocht je er prijs op stellen, dan geef ik (in deze groep) aan wat ik voel en ervaar bij jouw Icoon.

Enkele reacties van deelnemers:

 • 'Het heeft me ontspan momenten gegeven en ik krijg er energie van. Het kwam op een moment dat het me nog niet zo goed lukte om zelf die actie te ondernemen, dit heeft me daar doorheen geholpen.'
 • 'Dank je wel, Ineke. Het voelt zo goed, alleen al om de tijd te nemen om even de rust te ervaren met mijn kleurpotloden.'
 • 'Leuk om me hier te verbinden en de uitdaging in kleur aan te gaan. Je zelf uitdagen en voeden met kleur is erg helend. Dank je wel Ineke voor deze mogelijkheid.'
 • 'Een nieuwe manier van ontspanning gevonden. Erg leuk, relaxt maar ook hard werken. Al vele verschillende emoties ervaren. Het smaakt naar meer, en er zijn er nog meer. Gaaf! 😃'
 • 'Dank voor de iconen. Ze komen wel erg goed van pas.'
 • 'Ik pak nu vaker mijn kleurpotloden. Het is zo ontspannend!'
 • 'Dankzij het kleuren, de challenge en de Maya kalender is er meer ruimte voor tijd voor mijzelf.'

Geef jezelf een kans, ga weer eens kleuren zoals je dat vroeger als kind ook deed. Je zult verrast zijn wat dit met je doet. Weet je hoe blij je als volwassene kunt zijn van 'buiten de lijntjes' kleuren? Hier kom je alleen achter door het zelf te gaan ervaren.
Doe je mee?

Ja, ik meld me aan

De afbeelding rechtsboven is het Icoon Vrijgeven.