Traject, de opties

Het traject van Rups naar Vlinder heeft 5 modules. Het wordt als één pakket aangeboden, maar je kunt er ook voor kiezen om het per module te doen. De modules zijn op elkaar afgestemd en je kunt daardoor bijvoorbeeld niet met module 3 beginnen. Hiervoor dien je eerst module 1 en 2 gedaan te hebben.*

Om het traject te volgen heb ik drie opties voor je:
RUPS - COCON - VLINDER


RUPS
Een Rups moet zorgen voor voldoende energie en gewicht om straks uit de Cocon een Vlinder te laten voortkomen. De Rups groeit en groeit en omdat haar huid niet meegroeit, vervelt ze regelmatig.
Je kunt dus zeggen, dat een Rups aan het verzamelen is om daarna al haar krachten te gebruiken voor de Metamorfose.

Bij de Rups doe je het hele traject online. Elke twee weken ontvang je een Icoon met beschrijving in je mailbox.
Na elke module ontvang je een bonus Icoon om de module nog eens extra te bekrachtigen. Na vijf modules is er nog een laatste, het geheel overkoepelend Icoon.
Je kunt je aansluiten bij de Facebookgroep om je Iconen te delen, je vragen te stellen, elkaar te stimuleren en zo er zelf meer van te leren. Ook heb je de mogelijkheid om themadagen bij te boeken.
Je kunt op elk moment starten.


COCON
Bij de laatste vervelling verandert de Rups in een pop, dit heet Verpoppen. Sommige soorten spinnen hier een zijdeachtig Cocon omheen. Hierin stroopt zij haar laatste huidje van zich af. Het Verpoppen doet zij hangend aan een tak, een blad, op of onder de grond.
Je ziet dat de Pop of Cocon al meer van zichzelf laat zien, maar ook nog een bepaalde veiligheid zoekt.

De Cocon is gelijk aan de Rups echter met de volgende extra's:

 • elke vier weken krijg je een 30 minuten gesprek waarin je feedback krijgt op je Iconen. Dit doen we via (beeld-)telefoon.
 • 10% korting op de bijgeboekte themadagen en extra coachingssessies.
 • 10% korting op het geurenpakket, dat bestaat uit 35 rollertjes van 5 ml met 14 kleuressences, 13 meestergeuren, 5 elementen en de Inspiratiegeuren Bevrijding, Verandering en Vergeving, dit heeft een totale waarde van € 275,-
  Je kunt op elk moment starten.

VLINDER
Binnen de Pop of Cocon vindt de metamorfose plaats naar een totaal ander uiterlijk: de Vlinder. De duur hiervan is verschillend per soort. Uiteindelijk barst de Pop of Cocon open en kruipt de Vlinder naar buiten. De vleugels zijn nog nat en opgevouwen en kan dus nog niet vliegen. De Vlinder is nu erg kwetsbaar. Vanuit het lijf wordt bloedvloeistof in de vleugels gepompt en krijgen de vleugels hun uiteindelijke vorm. Zodra dit proces voltooid is, kan de Vlinder vliegen en op zoek naar voedsel en een partner.

Bij de Vlinder heb je in totaal 25 dagen om te transformeren. Eénmaal per 4 weken komt de groep bij elkaar en heb je een dag om te verdiepen: in één van de kleuren (14), in een thema, het vingerlabyrint, energiewerk en/of wat zich aandient in de groep.
Deze dag is van 10:00 tot 16:00 uur en is in Honselersdijk.
De Iconen krijg je per mail, je kleurt ze thuis en ook in de groep. Met elkaar bekijken we de ingekleurde Iconen en krijg je feedback van mij.
Dit complete pakket is inclusief:

Op dit moment werk ik vooral individueel met mensen aan dit traject. Zodra zich een groep vormt, zal deze gaan starten.

Betaling in termijnen is mogelijk, neem hiervoor contact met me op.


Ervaringen van cursisten

 • "Iedere cursus, maar ook ieder los icoon laat me met beide benen op de grond staan. Laat me bewust even stil staan bij zaken in mijn leven en hoe ik daarop reageer. Het heeft me bewuster gemaakt. Het heeft me krachtiger en zelfverzekerder gemaakt. Het heeft me vrijer gemaakt, omdat ik nu voor mezelf kan kiezen." (Christien)

 • “In de afgelopen jaren heb ik heel wat cursussen bij Ineke gevolgd en kan ik zeggen dat ik me ontpopt heb van een bescheiden rupsje naar een stralende vlinder! Als ik terugkijk op de afgelopen periode, kan ik zien hoe ik meer terug bij mezelf ben gekomen en in mijn kracht ben komen te staan. Het begon als een ‘leuk avondje kleuren’ maar heeft zoveel meer gebracht. Je geeft je over aan het kleuren van de prachtige iconen. Ondertussen vertelt je onderbewuste je iets wat tevoorschijn komt tijdens het kleuren en Ineke weet dat heel goed te duiden/te verwoorden. In mijn geval heeft ze er nog nooit naast gezeten! Wijze woorden om je weer dichter bij jezelf te brengen. Het is een waardevol traject om met jezelf aan de slag te gaan. Met een lach en een traan maar altijd met heel veel liefde. Ik raad het eenieder van harte aan. Gun het jezelf om je te ontwikkelen naar de prachtige vlinder die je al altijd was!” (Saskia)

 • "Bij Ineke leer je alles over kleur. Ze maakt je bewust hoe je kleurt en hoe je in het leven staat. Er valt zo veel op te maken uit de manier waarop je kleurt en de kleuren die je gebruikt. Ben jij een krasser, twijfel je bij elk potlood of viltstift dat je oppakt, gebruik je harde tinten, blijft zwart de enige 'kleur' waarbij je je veilig voelt, zit je veel in je hoofd...?
  Ik heb het voorrecht gehad om bij Ineke thuis te kleuren. Het samen kleuren helpt om processen te versnellen en te verdiepen. Voor mij is het werken met kleur 'non-intrusive' en tegelijkertijd diepgaand. Of je nu aan het kleuren bent of het bewondert.
  Beetje bij beetje heb ik geleerd om andere kanten van mezelf zien. Mezelf meer te laten zien, ook al is mijn kleurkeuze en vlakinvulling anders dan gemiddeld. Tijdens het gehele traject, en nog lang daarna, voed je je ziel en zet je de stap om als mens een kleurrijk leven te leiden. Ineke's ondersteuning daarbij is respectvol en liefdevol. Ik kan het je van harte aanbevelen." (Susanne G. Loeber)

 • "Ik merk dat ik steeds sterker in mijn schoenen sta en assertiever wordt." (Rineke)

 • "Ik ben zelfverzekerder, bewuster van mijn ik." (Yvonne)

 • "De feedback van de ingekleurde platen daar was ik altijd blij mee. Het was duidelijk en professioneel." (Joke)

 • "Er vallen stukjes op hun plek, bewuster van mijn doen en laten, voel me meer in het leven staan." (CJ)

 • "Fijn om met elkaar naar de Iconen te kijken. Je leert voelen wat er in je gebeurt, als je naar een Icoon kijkt." (Yvonne)

 • "Ineke, wat is een wereld zonder kleuren! En jij neemt ons aan de hand en maakt ons wegwijs in die wereld, op een heel fijne manier. Dank je wel." (Els)

 • Ook Marcus heeft alle modules en initiaties doorlopen. Lees hier zijn review >>


Individueel
Dit traject kun je ook individueel volgen. Op de eerste afspraak bespreken we je wensen en je doel. Je krijgt de eerste les van Module 1 mee en een persoonlijke geur. De 2e les ontvang je per mail. Op de volgende afspraak kijken we samen naar de door jou gebruikte kleuren en krijg je een behandeling die je helpt om de volgende stap te maken. Je krijgt dan de volgende les weer mee naar huis, en zo bouwen we verder aan jouw doelen. De afspraken zijn gemiddeld 1x per maand.
Deze persoonlijke begeleiding biedt veel voordelen. Zo is er ruim voldoende aandacht voor het bespreken van jouw Iconen, kun je de thema's dieper in jezelf uitwerken, en kom je sneller bij jouw doel uit.


Interessant?
Ik kan me voorstellen dat het bovenstaande vragen bij je oproept. In een kennismakingsgesprek beantwoord ik al je vragen en kunnen we samen kijken welke optie het beste bij jouw situatie past. Het gesprek is gratis en kan hier in de praktijk, maar ook via Zoom.

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek!


*Heb je eerder trainingen bij mij gedaan en mis je nog een module, neem dan contact met me op.

 • De teksten over de Rups, Cocon en Vlinder zijn van de Vlinderstichting.nl. Op hun website kun je nog veel meer informatie vinden.