Iconen

Iconen zijn tekeningen die "iets aanraken" in je onbewuste en een soort programma in je lichaam opstarten om veranderingen in gang zetten. Het is een ideaal middel om jezelf op eenvoudige en zachte wijze verder te ontwikkelen.

Het inkleuren van een Icoon:

  • geeft rust en ontspanning
  • start heling op het thema
  • laat je je gevoelens beter onderscheiden en uiten
  • brengt je hoofd en gevoel meer in balans
  • geeft je een andere uitstraling
  • versterkt je intuïtie
  • stemt je af op je Innerlijke stem, ofwel je Ziel
  • maakt je toekomstplan duidelijker

Geometrie
Het Icoon teken ik naar aanleiding van een thema, zoals vertrouwen, eigenliefde, discipline, etc. Iconen hebben Heilige Geometrie als basis. Geometrie is een taal van beelden, vormen en patronen. Het is een taal van Licht, een taal die ons onbewuste, onze ziel direct herkent. Door het "klikken" op een Icoon, ofwel door het kijken naar de tekening en deze in te kleuren, wordt er iets aangeraakt in jou, in je onbewuste. Je lichaam vertaalt dit en gaat subtiel een verandering in gang zetten.
Lees hier verder over de werking van de Iconen >>

Kleur
Net als geometrie herkent je onbewuste ook kleur. Het heeft dezelfde werking als de geometrie. Het inkleuren van de iconen is dus een heel eenvoudige, maar vooral zachte manier om veranderingen aan te brengen in leven, in je gedachten, in je emoties en ook in je lichaam. Dit is helend kleuren!

Momentopname
Het inkleuren van het Icoon is een momentopname. Je kiest op dat moment die kleuren, die bij je passen, die je nodig hebt bij het gevoel of emotie dat het Icoon bij je oproept. Het kan zijn, dat als het kleuren klaar is, je het niet mooi (meer) vindt. Je lichaam heeft dan al een verwerking in gang gezet. Als dit zo is, is er de uitdaging om het Icoon nogmaals te kleuren, misschien meerdere keren, net zolang totdat je het wel mooi vindt. Zo kun je het onderwerp steeds verder uitdiepen en de emotie of pijn op een hele eenvoudige manier op een diep niveau helen.

Door het inkleuren van Iconen geef je jezelf de ruimte of beter gezegd sta je jezelf toe om te veranderen. Je wordt weer wie je in oorsprong bedoeld was te zijn. Alle kleuren van de regenboog zitten in je en het is de bedoeling dat je deze benut gedurende de tijd dat je op Aarde bent. Je kleurt jezelf VRIJ!

Proces
Het is de bedoeling dat je het Icoon zo ophangt, dat je blik er regelmatig op kan vallen. Het proces kan zo doorgaan. Als na een tijdje blijkt, dat je de kleuren (opnieuw) niet mooi meer vindt, is er wederom de uitdaging om het Icoon nogmaals in te kleuren. Op deze manier wordt je steeds bewuster van wat jouw lichaam je wilt vertellen, ga je nog beter luisteren naar je innerlijke stem en volg je nog beter en bewuster je persoonlijke pad. Het is natuurlijk ook mogelijk om naar een volgend Icoon over te stappen.

Behandeling
Tijdens een behandeling kan het zijn, dat ik je aanraad om een Icoon mee te nemen en thuis in te kleuren. Zo kun je thuis verder met de heling of uitwerking van je vraag. Bij een volgende afspraak kijken we samen naar je kleurgebruik en wat dit voor je betekent.

Persoonlijke ontwikkeling
Vind je het fijn om te kleuren, dan zijn de Iconen een goed hulpmiddel als jij je in jezelf wilt gaan verdiepen, voor persoonlijke ontwikkeling of bewustwording dus. Hiervoor is er een heel traject beschikbaar, van Rups naar Vlinder. Dit kun je in een groep doen, hier in de praktijk, of als E-cursus.
Je kunt hier meer over dit traject lezen >>.

Als je graag Iconen wilt kleuren, is het ook mogelijk om dit traject individueel te doen.
Op de eerste afspraak bespreken we je wensen en je doel. Je krijgt de eerste les van één van de cursussen mee en een persoonlijke geur. De 2e les ontvang je per mail. Op de volgende afspraak kijken we samen naar de door jou gebruikte kleuren en krijg je een behandeling die je helpt om de volgende stap te maken. Je krijgt dan de volgende les weer mee naar huis, en zo bouwen we verder aan jouw doelen.
Deze persoonlijke begeleiding biedt veel voordelen. Zo is er ruim voldoende aandacht voor het bespreken van jouw Iconen, kun je de thema's dieper in jezelf uitwerken, en kom je sneller bij jouw doel uit.

Je kunt hier ervaringen lezen van cliënten en cursisten >>

Meer informatie?
Voel je vrij om contact met mij op te nemen als je meer wilt weten over het werken met de Iconen of voor een gratis kennismakingsgesprek.