De Terugkeer van de Koning

Wil je minder vanuit je hoofd leven? Meer vanuit het hart je met een ander verbinden? Doe dan mee met de cursus De Terugkeer van de Koning! In deze cursus gaan we de mannelijke energie in balans brengen, terug van het hoofd naar het hart. Zo kun je vanuit je hart, vanuit onvoorwaardelijke Liefde, je gaan verbinden met de ander.

Mannelijke energie
We kunnen niet zonder de mannelijke energie. Het is belangrijk om hier een balans in te creëren. Voor deze balans is het noodzakelijk, dat de mannelijke energie zijn eigen plek weer inneemt, en dat is in ons hart. Bij veel mensen zit de mannelijke energie nog in het hoofd. De mannelijke energie is hier doorgeschoten in vooral veel doen, hard werken, doorzetten en focussen. Een (oude) verstrikking van het patriarchaat, waarbij behalve vrouwen ook mannen hun essentie niet kunnen leven.
Als we de energie uit het hoofd laten afdalen naar ons hart en van daaruit gaan leven, kunnen we aanwezig zijn, alert zijn op een ontspannen manier. Een stille kracht die handelt als het nodig is, die het vrouwelijke dient en zich afstemt op haar verlangens, haar scheppingskracht.

In de De Terugkeer van de Koning! laten we de mannelijke energie samen met 8 Ridders via 8 Paden terugkeren naar ons hart. Het zijn de Ridders van Camelot, inclusief Koning Arthur.

8 Ridders en Paden
Elke les behandelt één van de Paden vanuit het hart. Op de Bestemming vinden we kwaliteiten en aspecten van onszelf, die we terug mogen brengen naar ons hart. De Paden sluiten aan bij je levenslessen en bieden je zo de mogelijkheid om eerdere gebeurtenissen te helen en vanuit je hart te gaan leven.

Elk Pad is verbonden met een Ridder of Krijger, het zijn mannelijke archetypes uit de tijd van Camelot. Deze mannen ondersteunen bij het lopen van het Pad, om je uitdagingen aan te gaan, je vaardigheden te (h)erkennen en eventueel aan te leren. De volgende mannen zullen je begeleiden: Amangons, Arthur, Bedivere, Bors, Kay, Palamedes, Uther en Walewein.

Alle Paden gaan vanuit het hart naar 8 richtingen. Je huis is een verlenging van je lichaam en om de mind in balans te brengen is het ook belangrijk om naar je huis te kijken. Als je huis onrustig is, de energie er niet lekker doorheen stroomt, kan dit jou ook blokkeren. Behalve kleuren ga je in acht lessen dus ook de 8 hoeken van je huis bekijken en zonodig aanpassen. Hiervoor gebruiken we de Bagua ofwel Feng Shui.

Iconen
De veranderingen worden in de cursus in gang gezet door het inkleuren van een Icoon. Deze Iconen hebben Heilige Geometrie als basis.
Iconen zijn tekeningen die "iets aanraken" in je onbewuste en een soort programma opstarten in je lichaam om veranderingen in gang zetten.
Elk Icoon is afgestemd op het thema en kleur van het Pad. Door naar het Icoon te kijken, maakt je onbewuste of je Ziel contact met de boodschap van het Pad en zet je lichaam aan tot verandering en heling. Dit heeft tot gevolg, dat je beter naar je innerlijke stem gaat luisteren.
Je kunt je gevoelens beter onderscheiden en uiten. Je hoofd en gevoel komen meer in balans, je wordt rustiger en meer ontspannen. Je intuïtie zal hierdoor ook versterken. Het Icoon van het Pad zorgt dus voor de werkelijke verbinding met jouw Ware Zelf.

De kleuren, geuren en geometrie laten de informatie verankeren in je lichaam, zodat je meer en meer in contact komt met je unieke zelf.

Alleen voor mannen?
Zeker niet! Deze cursus is ook geschikt voor vrouwen. Ook zij mogen hun mannelijke energie in balans brengen, terug naar het hart. Ik geef je als vrouw wel het advies om eerst de cursus De Ontdekking van de Godin! te volgen, om je vrouwelijke energie te activeren en terug te plaatsen in je bekken, pas daarna kun je naar je mannelijke energie kijken.
Mannen kunnen na De Terugkeer van de Koning! zich verder verdiepen door De Ontdekking van de Godin! te doen. Je hebt je mannelijke energie terug gebracht naar het hart. Je kunt je nu vanuit compassie en onvoorwaardelijke Liefde gaan verbinden met je vrouwelijke kant.

Cursusavonden
Elke twee weken komen we bij elkaar om een Icoon in te kleuren. Naast de informatie over het Pad, de Ridder en het kleuradvies, doen we een meditatie en gebruiken we de Inspiratiegeuren. Na afloop bekijken we met elkaar de Iconen en geef ik aan wat ik er bij voel.

Voor deze cursus gebruik ik naast de Kleurcode van de Kosmische Mens ook de Inner Alchemy set. Dit is een speciale flessenserie van Aura-Soma die verbonden is met Koning Arthur en zijn Ridders. Ze hebben hun eigen kleuren, en ja .. hier zit bijvoorbeeld ook terracotta bij ;)

Praktisch:
Duur: 9 avonden, elke 2 weken, van 19:30-22:00 uur.
Op de eerste avond krijg je uitleg over Feng Shui en de Bagua en hoe dit werkt in je huis. De overige acht avonden behandelen de Paden en de hoeken in je huis.
Bijdrage: € 297, inclusief cursusmaterialen, koffie/thee
Data: donderdag 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 mei.
Data: maandag 21 januari, 4 en 18 februari, 4 en 18 maart, 1, 15 en 29 april, 13 mei.

E-cursus
Lukt het je niet om naar Honselersdijk te komen? Je kunt deze cursus ook als E-cursus volgen. Elke twee weken ontvang je de informatie over het Pad en de Ridder in je mailbox, inclusief meditatie en kleuradvies. Als je feedback op het inkleuren wilt, kun je mij een foto van het Icoon mailen. Dit kan ook via Skype.
De bijdrage is € 127, exclusief feedback; € 197, inclusief feedback op de ingekleurde Iconen. Je kunt direct starten.

Interesse, vragen of direct aanmelden? Bel: 06-42 46 31 81 of mail me: info@inekevandervalk.nl